BOLMEN SERVICE
BOLMEN SERVICE

KIMPLE 550 Adventure

Kimple 550 Adventure – När du behöver en rymlig och robust båt.

Nya Kimple 550 Adventure är en rymlig och robust båt med brett användningsområde. Tack vare att båten är lättdriven klarar den ett brett spektrum av motorer med bibehållet bra prestanda. 50-60 hk rekommenderas med rorkult och upp till 90 hk med styrpulpet. En öppen inredning gör båten flexibel och ger stor lastkapacitet. 550 Adventure har tre stuvutrymmen med lock, två i aktern och ett i förtoften. Längs fram i fören finns ett öppet stuvfack för rep, ankare m.m. och även i aktern finns ett öppet stuvutrymme under aktertoften.

Mittpulpet, sidopulpet eller rorkult – Valet är ditt

Båten är flexibelt byggd och kan utrustas med styrpulpet. Styrpulpeten kan i sin tur monteras antingen som mittpulpet eller sidopulpet.
I akter finns en fast längsgående packlåda på varje sida med möjlighet att låsa locket. Mellan dessa sitter en delad toft. Med toften uppfälld blir körställningen bra för rorkult. Med toften nedfälld passar båten som styrpulpetbåt.

Ny innovativ skrovform med flera steg.

Det nyutvecklade skrovet med flera bärande steg  gör båten ovanligt lättdriven och ger bättre fartegenskaper är de flesta båtar i klassen. Det ökar även stabiliteten under körning. Skrovet är kraftigt med 3 mm marinaluminium i sidorna och 3 mm i botten.

Helsvetsat och tåligt skrov

Det helsvetsade skrovet med kraftiga förstärkningar av skrovet gör båtarna mycket styva och tåliga mot slag, kontakt med stenar med mera. Båtarna är utrustade med golvdurk i halkskyddad aluminium, elektrisk länspump, grabbräcken längs relingen i aktern samt räddningsstege

Båtarna är tillverkade av Marinaluminium. Ett material som kännetecknas av hög korrosionsbeständighet, hög beständighet mot utmattning, lättbearbetat och hög tålighet mot kemikalier. Alla båtarna har flytelement i tofterna vilket gör dem praktiskt taget osänkbara.

Kategori C - Kustfarvatten och inomskärs:
Konstruerad för resor nära kusten, i stora bukter, flodmynningar, sjöar och floder då vindstyrkan kan vara upp till och med 6 på Beaufort-skalan (upp till 14 m/s) och signifikant våghöjd upp till 2m

 

Spezification

Längd: 5,50 m
Bredd: 2,20 m
Vikt ca.: 422 kg
Max antal passagerare: 6
Max last vikt: 710 kg
Max Motor: 90 hk
Rek.motor rorkult: 50 - 70 hk
Rek.motor styrpulpet: 60 - 90 hk
Höjd på akterspegel: 51 cm, lång rigg
Skrovtjocklek: 3 mm botten, 3 mm bord

 

Standardutrustning

  • 3 vattenskyddade stuvutrymmen
  • Öppet stuvfack i fören för rep och ankare
  • Golv i halkfri aluminium
  • Grabbräcken längs relingen
  • Både för rorkult och styrpulpet
  • Fäste i aktern för ekolodsgivare
  • Nytt skrov med 3 steg för snabbare planing

Information

BOLMEN SERVICE

Sporda Sandvik 2

SE 333 73 Bredaryd

kontakt@bolmen-service.com

 

 

update 2020-12-01

 

Druckversion Druckversion | Sitemap
© bolmen-service